22 Şubat 2010 Pazartesi

gece yaşayanlar


İnsanoğlu pek çok açıdan kategorize edilir. Bunlardan biri gece/gündüz ayrımına dayanır. Çünkü kimi insan erkenden uyumayı seçip gece uyanık geçirilen zamana bir israf olarak yaklaşırken, kimisi de gece çeşitli uğraşlarla vakit geçirmekten inanılmaz keyif alır. Müzik dinlemek, kahve içmek hatta en basitinden televizyon bile gece onlar için daha anlamlıdır.

Bazı antropologlara göre işte gece yaşayan bu insanların kökeni, yırtıcı hayvan saldırılarına karşı bütün gece mağaranın ağzında nöbet tutan o cefakar atalarımıza dayanıyor. Diğerleri afedersiniz ossura ossura uyurken bu adamlar klanın güvenliği için canını tehlikeye atarak nice mücadelede sabretooth kaplanı dövmüş, yilan vurmuş ve akrep ezmiştir. Ama yine de yaranamamış olacaklar ki ossura ossura uyuyanların soyundan gelen ebeveynlerinin/ev arkadaşlarının "la kapat artık şu ışığı saat kaç oldu, ne geziniyorsun kımıl kımıl gecenin bir saati, yeter artık tıkır tıkır bu ne yaa!" gibi serzenişlerine göğüs germek zorunda kalmaktadırlar.

Gece yaşayanlar iş hayatına atıldıklarında genlerine işlemiş dürtüleri onların türlü uyku bozukluklarına ve bir çift mosmor göze sahip olmalarına neden olur. Esnerken salyasını toparlayamayan o insanlara iyi bakın; onlar olmasaydı insanlık çoktan gübre olup gitmişti... deyip bağlıyorum bu yazıyı.

Bağladım.

http://fataliyev.blogspot.com/

Hiç yorum yok: